Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ!


 
Ο Περισσός διαπομπεύει τους 14 που αντιδρούν στις απολύσεις στον Ριζοσπάστη
Νέα παρέμβασή τους ενώπιον του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ - Η απάντηση του σωματείου των δημοσιογράφων
Στην «στοχοποίηση» των 14 δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προχώρησε η ηγεσία του Περισσού, μετά την κίνησή τους να προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την παρέμβασή της όσον αφορά το «πογκρόμ» απολύσεων και την μη καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών.

Με αφορμή την επιστολή τους με την οποία καλείται η ΕΣΗΕΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων» στο έντυπο του ΚΚΕ, η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» επιχειρεί να τους ρίξει στον κομματικό «καιάδα», διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Μάλιστα προχώρησε στην δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, σε μια προσπάθεια να «στιγματίσει» την επιλογή τους να μην αποδεχθούν τετελεσμένα.

«Ξέρουμε και εμείς ότι διάφορα αστικά ΜΜΕ, αξιοποιούν κάθε μέσο για να εναντιωθούν στο ΚΚΕ και στον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Αλλά αφού έκαναν ρεπορτάζ, θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν είναι όλοι οι ΄΄οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη΄΄, αλλά 14 δημοσιογράφοι του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄ που έστειλαν επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και συγκεκριμένα οι: Κυριάκος Ζηλάκος, Παναγιώτης Κακαλής, Κώστας Δέτσικας, Γιώργος Φλωράτος, Μελίνα Ζιάγκου, Χριστίνα Μαυροπούλου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Διαμαντή, Νίκος Πέρπερας, Γιώργος Γεωργουβιάς, Γιώργος Μιχαηλάρης, Κώστας Κρεμμύδας, Μάρκος Δολόπικος, Γιάννης Φωτούλας».

Η ηγεσία του ΚΚΕ αποδίδει μάλιστα στα «αστικά ΜΜΕ» ότι μέσω των δημοσιευμάτων τους για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» επιδιώκουν «να περάσουν τη λογική ότι ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους, να περάσουν την αντίληψη ότι το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄, είναι στυγνός εργοδότης». Και σημειώνεται: «Ξέρουν ότι οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και τον ΄΄Ριζοσπάστη΄΄. Ξέρουν επίσης ότι εδώ και μερικά χρόνια, που τα αστικά ΜΜΕ μειώνουν προσωπικό, μειώνουν δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων τους, το ΚΚΕ και ο ΄΄Ριζοσπάστης΄΄ έκανε κάθε προσπάθεια για να μην αναγκαστεί να πάρει τέτοια μέτρα».

Επίσης, στο σχετικό ανυπόγραφο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το ίδιο το ΚΚΕ έχει μιλήσει δημόσια και πολλές φορές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του, καλώντας το λαό να το ενισχύσει από το υστέρημά του, αφού η οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος είναι όρος αναγκαίος για την πολιτική του δράση».

Πάντως, οι «14» φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Έτσι, προχώρησαν σήμερα Πέμπτη, σε νέα παράσταση ενώπιον του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ


Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων απομόνωσης και απαξίωσης των συντακτών οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή, που ερμηνεύεται ως «αγώνας κατά του ΚΚΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση έχει επανειλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό, τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ