Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

5 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ -Πώς ο Α.Σαμαράς έπεσε στο "καζάν-ι" του Ρ.Τ.Ερντογάν - Το εθνικό φιάσκο με την ΑΟΖ


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ



Σε προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού και με σοβαρούς κινδύνους για τις μετέπειτα εξελίξεις στα εληνοτουρκικά ζητήματα, εξελίχθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη.
Τσαλακωμένος στο ισχυρό του "χαρτί" που ήταν η μέχρι χθες σκληρήτου γραμμή στα εθνικά θέματα και την ΑΟΖ αφέθηκε να συρθεί από τον ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλο σε μία εντελώς απαράδεκτη φιέστα από την οποία ο μόνος κερδισμένος ήταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
Και αν τώρα διαρέεται από την κυβέρνηση ότι "Τον παρέσυρε ο Αβραμόπουλος να κάνει το ταξίδι και την συνάντηση" μικρή σημασία έχει.
Ένα λάθος ταξίδι σε μια λάθος συγκυρία. Ποτέ δεν επισκέπτεσαι τον αντίπαλο και δεν συζητά μαζί του όταν αυτός είναι στο μάξιμουμ της ισχύος του κι εσύ στο ναδιρ σου.
Το αποτέλεσμα ήταν - για όποιον ακόμα δεν το έχει καταλάβει - ότι η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ της Α.Μεσογείου και η Αθήνα ακόμα δεν το έχει αρνηθεί!
Ούτε μια άρνηση της προκοπής μπόρεσε να ψελλίσει ο - εμφανώς σοκαρισμένος από τις ριπές που δεχόταν για ΑΟΖ και "τρομοκρατία" - Α.Σαμαράς, χθες.
Μόλις σήμερα προσπάθησε να μαζέψει καταστάσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος με την δήλωσή του ότι "Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ", αλλά αυτό ήταν πολύ λίγο και ήρθε πολύ αργά.
Οι Ισραηλινοί ακόμα περιμένουν την σύγκληση του ελληνοϊσραηλινού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο αναβλήθηκε προκειμένου να γίνει πράξη το, εν τέλει, φιάσκο.
Έτσι έχουμε από τη μία η ελληνική κυβέρνηση να το «παίζει» σκληρή, υποβάλλοντος στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση απορρίπτοντας τις περιοχές που η Άγκυρα θέλει να κάνει σεισμικές έρευνες, καθ’ ότι είναι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και από την άλλη δεχόταν αδιαμαρτύρητα την πρόταση Ερντογάν για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Το "win-win" ή «καζάν – καζάν» του Τούρκου πρωθυπουργού χάθηκε στη μετάφραση για την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά οριοθέτησε την τουρκική πολιτική.
Κανείς από ελληνικής πλευράς δεν κατάλαβε ή έκανε πώς δεν κατάλαβε τι ειπώθηκε. Ήταν η στιγμή που ξεκάθαρα ο Ερντογάν έβαζε θέμα συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και του πετρελαίου της ελληνικής ΑΟΖ, χωρίς να διατυπωθεί ποτέ από τον Αντώνη Σαμαρά ούτε καν μία ένσταση.
Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός που έμοιαζε να συμμετέχει σε κάποιο συνέδριο ή χάπενινγκ; «Είναι συμβολική ημέρα γιατί η υπογραφή των συμφωνιών μας δίδει τη δυνατότητα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούμε». Σε τι ακριβώς να συνεννοηθούμε; Στο πως θα δώσουμε στους Τούρκους το Καστελόριζο και τα κοιτάσματα της Κρήτης;
Αυτό είναι που θέλει ο Ερντογάν και βασικά η Τουρκία: Να δεχθούμε μια πολιτική αναθεώρησης των υπαρχόντων συνθηκών και αυτό εννοούσε με το «καζαν – καζαν». Να γίνει διάλογος για το μέχρι που θα φτάσει ο τουρκικός επεκτατισμός. Μέχρι τα Δωδεκάνησα ή να το αφήσουμε μέχρι τις Κυκλάδες;
Σε ένα ξύπνημα ο Σαμαράς πέταξε πώς «ο χρυσός κανόνας αυτής της προσπάθειας είναι ο αλληλοσεβασμός, το Διεθνές Δίκαιο και η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας». Το οποίο η Άγκυρα το ερμηνεύει κατά πως την βολεύει!
Δεν είναι όμως μόνο τα πενιχρά αποτελέσματα σε πολιτικό επίπεδο. Το ίδιο πενιχρά ήταν και στο επίπεδο των επιχειρηματικών επαφών.
Όπως δήλωσε στο newmoney.gr επιχειρηματίας Νίκος Βασιλείου (διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος στην εταιρεία Bright): «Πολλοί ήταν εκείνοι οι Τούρκοι επιχειρηματίες που μας αντιμετώπισαν σαν επαίτες». Τέτοια υπεροψία υπήρξε.
Η υπεροψία αυτή των Τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι λόγω της αδυναμίας της χώρας μας κατατάσσουν στην κατηγορία «επαίτης», αλλά και μια σειρά αδυναμιών στη διοργάνωση των επαφών οδήγησαν τελικά σε χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα.
Το πόσο επιτυχημένη ήταν η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και η κρισιμότητα της, φάνηκε από τη διάρκεια της. Στις 4:45 το Embraer που μετέφερε την κυβερνητική αποστολή απογειώθηκε από την Τουρκία με προορισμό την Αθήνα. Και πίσω, οι Τούρκοι έστησαν έναν πάρτι γιατί όχι μόνο πέρασαν τη θέση του στο θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και ανάγκασαν το Σαμαρά να αποδεχθεί επί της ουσίας ότι στην Ελλάδα εκπαιδεύονται τρομοκράτες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ???

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΞΗΣ --ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΑΓΓΕΛΗ -- ΙΔΡΥΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΧΩ ΞΑΝΑ-ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΛΑΟΣ" : 
"ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ", ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ --ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!!!-- ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΙ! 

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΙ??? 
ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΙ ΕΠΟΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ! 
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΝΑΧΟΥΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΙ??? 
ΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΣΑΜΕ??? 

Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! 
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΔΩ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ! ΟΠΩΣ Η ΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ HERCOLANO: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ-ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ! ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ! ΑΙ!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ! ΝΙΣΑΦΙ!!! 

ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΓΓΕΛΗ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ??? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

 ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΝΕΟ! ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
=======================