Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Απριλίου 2013

Ρεκόρ αριθμού κρατουμένων – Το 63% είναι αλλοδαποί!



ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας ύστερα από όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές έφτασαν τους 12912 τη στιγμή που η προβλεπόμενη χωρητικότητα είναι για 9.400 κρατουμένους.
Το χειρότερο όμως από τα; Στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός είναι πως το 63% του συνολικού αριθμού των φυλακισμένων καταλαμβάνουν αλλοδαποί «οικονομικοί μετανάστες» δείγμα βέβαια της αδιάφορης και συνάμα εγκληματικής στάσης της πολιτείας αναφορικά με τη  μάστιγα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις φυλακές ο υπουργός προχώρησε σε εξαγγελία σειράς μέτρων  προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στις φυλακές της χωράς μετά τα δύο περιστατικά στις φυλακές Τρικάλων ανακοίνωσε ο υπουργός  Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας παράλληλα πως για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας οι κρατούμενοι έφτασαν στους 12.912, τη στιγμή που η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 9.400. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ρουπακιώτης οι αλλοδαποί κρατούμενοι την 1/1/2013 έφταναν τους 7.875 καταλαμβάνοντας το 63% του συνολικού πληθυσμού των φυλακών. 
Στο πνεύμα αυτό ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι μια από τις υπάρχουσες φυλακές - στα Τρίκαλα στο Δομοκό ή στο Μαλανδρίνο - θα μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθούν εκεί ισοβίτες και βαρυποινίτες. Επιπλέον με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης θα ζητηθεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ της περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων των φυλακών για τους οποίους υπάρχουν σχετικές καταγγελίες.  Ακόμη ο υπουργός ανακοίνωσε : 
- Τοποθετούνται κλωβοί διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων.
- Συνδέονται οι κάμερες ασφαλείας όλων των φυλακών με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. 
- Τοποθετούνται αλεξίσφαιρα τζάμια σε όλες τις σκοπιές (Μέχρι σήμερα θωρακισμένες σκοπιές διαθέτουν μόνο οι φυλακές Κορυδαλλού).
- Ενισχύεται ο εξοπλισμός των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό. Ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3 ενώ επιπλέον χορηγούνται πρόσθετες φωτοβολίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, καπνογόνα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
- Τοποθετούνται σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινα για την αποτροπή απόδρασης από αέρος.
- Επανδρώνονται με εξωτερικούς φρουρούς οι κεντρικές πύλες και τα εξωτερικά θυρωρεία των φυλακών.
- Αυξάνεται το ωράριο απασχόλησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως.
- Εντατικοποιούνται οι τακτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις φυλακές με τη συνδρομή και των ΕΚΑΜ.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες έχουν τεθεί σε αργία συνολικά 42 σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι 8 έχουν προφυλακιστεί. 
Ακόμη προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων όπως και η μετακίνηση 220 υπάλληλων μέσω της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το πρόβλημα βέβαια είναι και για το οποίο ο υπουργός δεν είπε τίποτα είναι τι γίνεται με τους χιλιάδες αλλοδαπούς εγκληματίες όταν αυτοί αποφυλακίζονται. Συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα ως να μην συμβαίνει τίποτα ή απελαύνονται;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Θα αρπάξουν μέρος των καταθέσεων και των Ελλήνων;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ :: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Θα αρπάξουν μέρος των καταθέσεων και των Ελλήνων;
Θα γενικεύσουν οι Γερμανοί το κυπριακό μοντέλο καταλήστευσης των καταθέσεων σε όλη την Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι πέτυχε απόλυτα
3/4/2013
Εκατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς;
Εκατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς; Ευνόητο είναι φυσικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε αρχηγό των κυβερνητικών κομμάτων ή υπουργό που διαβεβαιώνει ότι δήθεν «αποκλείεται» να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που να λέει στους πολίτες της δικής του χώρας ότι σκοπεύει να τους αρπάξει τμήμα των καταθέσεών τους ή και όλα τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες. Απλούστατα, τους τα αρπάζει χωρίς προαναγγελία! Δυστυχώς, η πιθανότητα να καταληστευθούν και οι Ελληνες καταθέτες κατά το πρότυπο των Κυπρίων είναι εξαιρετικά αυξημένη. Οχι μόνο και όχι τόσο λόγω των προθέσεων των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Πρωτίστως λόγω της γραμμής της Γερμανίας, η οποία αποφάσισε αντί να δίνει δάνεια για να σώζονται οι τράπεζες άλλων χωρών, να κατάσχονται ολόκληρες ή εν μέρει οι καταθέσεις όποιας τράπεζας βρίσκεται σε κίνδυνο! Με το κόλπο αυτό αφενός θα μαζεύονται όλο και περισσότερες καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες όπου δικαίως θα θεωρούνται πιο σίγουρα τα χρήματα που οι κάτοχοί τους θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και αφετέρου θα υπονομεύονται όλο και περισσότερο οι οικονομίες των χωρών της υπόλοιπης Ευρωζώνης, καθιστώντας τις κυβερνήσεις τους όλο και πιο υπάκουες στο Βερολίνο και στις εντολές του.
Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν σαφέστατος στην αρχική δήλωσή του που αποκάλυπτε πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης: «Η Κύπρος είναι το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη θα παρεμβαίνει στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και έχουν μεγάλο τραπεζικό τομέα. Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες και όχι οι φορολογούμενοι μέσω των προγραμμάτων διάσωσης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη. Ισως και άλλες χώρες χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης στην περιβόητη συνέντευξή του. «Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες»! Θα την πληρώνουν και οι καταθέτες, αυτή είναι η νέα θέση των ηγετών της Ευρωζώνης.
Δεν το είπαν μόνο, το επέβαλαν κιόλας εμπράκτως στην περίπτωση της Κύπρου, καταληστεύοντας τους κατόχους καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε ποσοστό που τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτουν ότι μπορεί να φτάσει και στο... 60% (!!!) για τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και το 90%, ίσως και περισσότερο στη Λαϊκή Τράπεζα που την έκλεισαν. Για να δώσουν δηλαδή δάνεια «βοήθειας» στην Κύπρο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αρπάξουν από τους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες πάνω από... 20 δισεκατομμύρια, ίσως και περισσότερα! Δεν είναι όμως μόνο οι μεγαλοκαταθέτες από 100.000 και πάνω που θα χάνουν τα λεφτά τους. Το Eurogroup στην αρχική του απόφαση για κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, ούτε «λάθος» έκανε ούτε «παρασύρθηκε» από τους Κύπριους κυβερνώντες που δήθεν αποπειράθηκαν να φορολογήσουν και τον κοσμάκη για να γλιτώσουν τη βαρύτερη φορολόγηση οι πλούσιοι. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Σιγά μην άκουγε ο Σόιμπλε τον Αναστασιάδη που τον έχει του κλώτσου και του μπάτσου! Σιγά μην... παρέσυρε ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε!
Οι Γερμανοί ήθελαν να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι από εδώ και πέρα οι καταθέσεις τους θα κατάσχονται και αυτό το μήνυμα το έστειλαν με επιτυχία. Ολοι οι πολίτες της Ευρωζώνης πανικοβλήθηκαν. Οσο για τα συμπεράσματα που έβγαλαν στην καγκελαρία από τη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο, δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για το μέλλον των καταθέσεων στην Ευρώπη.
Εκτιμούν ότι η κατάσχεση των καταθέσεων πέτυχε απόλυτα, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους! «Δεν παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες ?μόλυνση? από την Κύπρο. Ακόμη και στην ίδια τη χώρα δεν σημειώθηκε ο επίφοβος πανικός και οι αντιδράσεις στο εξωτερικό ήταν μάλλον συγκρατημένες» έγραφε χαρακτηριστικά στο κυριακάτικο φύλλο της προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με έκδηλη ικανοποίηση, σε σχεδόν ολοσέλιδη ανάλυση που είχε τον χαρακτηριστικό και κατηγορηματικό τίτλο «Η Κύπρος είναι μοντέλο για την Ευρώπη»!
Ανομολόγητα δηλαδή οι Γερμανοί μετάνιωσαν που μέχρι τώρα δεν είχαν προωθήσει την πολιτική της κατάσχεσης καταθέσεων. Αλίμονό μας!

«Μας πυροβολούσαν από τις σκοπιές των φυλακών στα Τρίκαλα»


 
«Μας πυροβολούσαν από τις σκοπιές των φυλακών στα Τρίκαλα»
Νέα δεδομένα για την απόδραση από τις καταθέσεις τεσσάρων αστυνομικών
«Δεχθήκαμε πυρά από την πλευρά των φρουρών της φυλακής των Τρικάλων!». Σε αυτή την αναφορά που διαμορφώνει νέα δεδομένα στην αιματηρή απόδραση των Τρικάλων αλλά και στον επακόλουθο τραγικό θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια προχώρησαν τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων που είχαν σπεύσει επί τόπου.

Οι τέσσερις ένστολοι στις καταθέσεις τους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» αναφέρονται κατηγορηματικά για πυροβολισμούς που δέχονταν κυρίως από τις σκοπιές της ανατολικής πλευράς των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι συνδυάζονταν με τα πυρά που έριχναν από ένα βαν οι συνεργοί των επικίνδυνων αλβανών δραπετών. Αποτέλεσμα ήταν οι καθηλωμένοι αστυνομικοί των Τρικάλων να μην μπορούν να καταδιώξουν τους κακοποιούς, με τα γνωστά βεβαίως επακόλουθα.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων πάντως, κανείς από τους αλβανούς δραπέτες που είχαν σκαρφαλώσει στην ταράτσα των φυλακών δεν είχε όπλα μαζί του, επομένως δεν ήταν αυτοί που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.

Οι καταθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών διαψεύδουν αρχικές αναφορές στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. ότι «δεν υπήρχε κανένα ζήτημα παρεμπόδισης των αστυνομικών από φρουρούς των φυλακών». Παράλληλα δημιουργεί μείζον ζήτημα, σε συνδυασμό και με τις περίεργες παραλείψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν υποβοήθηση «εκ των έσω» του σχεδίου απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί που επέβαιναν σε άλλο περιπολικό και οι οποίοι δεν αντέδρασαν κατά την ώρα της επίθεσης στις φυλακές, κατέθεσαν ότι στο σχέδιο απόδρασης συμμετείχαν και οι επιβάτες ενός τρίτου οχήματος αλλά και μιας τετράτροχης μοτοσικλέτας «γουρούνας» που στέκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί

Οι επίμαχες καταθέσεις των αστυνομικών δόθηκαν στις 22 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την καλά οργανωμένη επιχείρηση φυγής των αλβανών κακοποιών από τα Τρίκαλα.

Ο 50χρονος αρχιφύλακας Β. Ντ. που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων κατέθεσε ότι προσέγγισε με υπηρεσιακό όχημα τον χώρο των φυλακών, το οποίο και παρκάρισε πίσω από άλλο αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ Τρικάλων, αστυνομικοί της οποίας τον ειδοποίησαν ότι δέχονταν πυρά. Στη συνέχεια ανέφερε: «Τότε ακριβώς δεχθήκαμε προς το μέρος μας πυροβολισμούς οι οποίοι προέρχονταν από τη σκοπιά της φυλακής που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της καθώς επίσης και από ένα λευκό όχημα τύπου βαν, που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Ζηλευτή, περίπου διακόσια μέτρα μακριά μας. Επειδή βρισκόμασταν ακριβώς στη μέση των διασταυρωμένων πυρών καλυφθήκαμε μέσα στο κανάλι και σε κάθε κίνησή μας να σηκωθούμε δεχόμασταν καταιγισμό πυρών και κατά ριπάς και κατά βολή».

Ο 40χρονος αρχιφύλακας Γ. Π., από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων κι αυτός, κατέθεσε: «Δεχόμασταν διασταυρωμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση πυρά αυτόματων όπλων, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τουλάχιστον τρία άτομα από την πλευρά που ήταν το αυτοκίνητο τύπου βαν που προανέφερα, διασκορπισμένα όμως σε απόσταση 100-150 μέτρων μέσα στα χωράφια αλλά κι από την πλευρά της σκοπιάς των φυλακών».

Ο 44χρονος υπαρχιφύλακας Β. Κ. της ομάδας ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων υπογράμμισε: «Πλησιάζοντας τις φυλακές είδαμε ότι υπήρχε ένα σταθμευμένο βαν και υπήρχαν άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, πιθανόν πολεμικά τυφέκια και Καλάσνικοφ και πυροβολούσαν εναντίον μας. Παράλληλα από τη σκοπιά νούμερο πέντε της φυλακής δεχόμασταν επίσης πυρά».

Στην επιβεβαίωση αυτής της αναφοράς προχώρησε και ο 44χρονος υπαρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Τρικάλων Α. Β. που κατέθεσε κατηγορηματικά ότι «δεχόμασταν πυρά από το μέρος της 5ης σκοπιάς». Στη συνέχεια δε συμπληρώνει: «Εάν δεν προλαβαίναμε να καλυφθούμε γρήγορα, σίγουρα τώρα θα είμαστε νεκροί, γιατί όπως σας προανέφερα τα πυρά που δεχόμασταν από τη σκοπιά των φυλακών αλλά κι από την πλευρά που ήταν σταθμευμένο το λευκό αυτοκίνητο τύπου βαν, με αυτόματα όπλα ήταν ανθρωπόκτονα».

«Το Βήμα» επικοινώνησε εκ νέου με υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που αναφέρθηκε σε «πιθανή ψευδαίσθηση των τεσσάρων αστυνομικών ότι πυροβολούνταν από τη σκοπιά». Σημείωσαν ωστόσο ότι οι σχετικές βαλλιστικές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.