Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

27 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ : ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΔΩΡΟΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!



ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΪΝΗ,
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΔΩΡΟΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!
-----
--Συστατικόν της ανθρωπίνης φύσεως ο πόνος και ο Θεός έδωσε το ένα και μοναδικόν αναλγητικόν, το όπιον.
Το όπιον ευρίσκεται στα κωδία (καρπούς) της μήκωνος της υπνοφόρου (μεγάλης παπαρούνας) και η μορφίνη και η ηρωϊνη είναι παράγωγά του! Ολα τα υπόλοιπα ψευδώς λεγόμενα αναλγητικά, όπως η ασπιρίνη, το ντεπόν κλπ είναι απλώς Αντιφλεγμονώδη!
Οι άνθρωποι το ήξεραν πάντοτε το όπιον και το χρησιμοποιούσαν, είχαν μερικές τέτοιες παπαρούνες στον κήπο, έδιδαν ολίγον αφέψημα στα βρέφη που ήσαν ανήσυχα, έπαιρναν λίγο λαύδανον (διάλυμα οπίου σε οινόπνευμα) όταν είχαν  γαστρεντερίτιδα [το όπιον, εκτός των άλλων είναι και το μοναδικόν φάρμακον που σταματά τον περισταλτισμόν του εντέρου], επίσης έως προ ολίγου καιρού κυκλοφορούσαν τα σιρόπια γιά τον βήχα με κωδεϊνη (αλλον παράγωγον του οπίου και αυτή), καθώς το όπιον είναι και το μοναδικόν φάρμακον που σταματά το αντανακλαστικόν του βηχός!
Η ηρωΐνη είναι ένα ισχυρόν παράγωγον του οπίου, δέκα φορές πιό δραστικόν από την μορφίνην!

Το όπιον λοιπόν είναι το ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΔΩΡΟΝ των Θεών προς τον άνθρωπον! Δωρεάν δε τίποτε δεν κοστίζει!
---
--Ομως, τώρα ο ανθρωπος ανιμάλιον του Μεταπολεμικού κόσμου το έκανε Ναρκομανία! Νεαροί και νεαρές παίρνουν την ηρωΐνη επειδή αισθάνονται πολύ υγιείς, άλκιμοι και νταβραντισμένοι και πάσχουν από ανία και πρέπει «να τα δοκιμάσουν όλα» και δημιουργήθηκε και το ψέμμα ότι μετά δεν μπορούν να την κόψουν και απαιτούνται "κέντρα απεξάρτησης"! Χόντρο ψέμμα γιά να πληρώνη ο κακομοίρης ο φορολογούμενος το αχρείον βίτσιο τους και να ξοδεύουν και να διορίζουν οι ψευδολόγοι πολιτικοί! 
Τοιουτοτρόπως απηγορεύθησαν τα οπιούχα! Δεν μπορεί να θεραπευθή ο ασθενής επειδή τα παίρνουν οι νέοι και ωραίοι!
---
--Εντάξει φίλε μου, ο έχων γαστρεντερίτιδα ας πάρει Ιμόντιουμ κι ό,τι του κάνει, ο έχων βήχα ας μείνη με τον βήχα να σκάση, ο έχων άλγος ας πάρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη κι ας κάνει και υπομονή, με τον πονόδοντο θα ασχολούμεθα τώρα;; εδώ έχουμε τους νέους και τις νέες μας που θέλουν "κέντρα απεξάρτησης"!
ΟΜΩΣ, διά το πράγματι ισχυρόν άλγος, διά τους φρικτούς και αβάσταχτους πόνους του καρκίνου, αλλά και πολλών άλλων νόσων (π.χ. μένεις ξάγρυπνος και όρθιος μέρες και μέρες από την αρθρίτιδα της κατ' ώμον αρθρώσεως) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΗΡΩΪΝΗ!!
ΝΑΙ, ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΗΡΩΪΝΗ διότι ακόμη και η μορφίνη είναι άχρηστη! ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!
---
--Ορθώς επιμένει ο κ. Τσιρώνης και τον χλευάζουν οι αγράμματοι και γελοίοι δημοσιογράφοι και άλλοι! ΔΕΝ εύχομαι να ευρεθούν σε θέσι να αναζητήσουν την ηρωΐνη!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ
27 Οκτωβρίου 2017
=======

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ : ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ


ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
26η Οκτωβρίου 2017

-----
--Βάλαμε την σημαία στο μπαλκόνι διά να τιμήσωμε τον Ελληνα στρατιώτη που επολέμησε με ψυχή, με ηρωϊσμό, με αυτοθυσία, που άφησε τα κοκκαλάκια του στην  Πίνδο και στην Τρεμπεσίνα, Στο Ελ Αλαμέϊν, στο Τομπρούκ, στο Ρίμινι!
--Βεβαίως θλιβόμεθα που την ψυχή και τον ηρωϊσμό ΔΕΝ εσυνόδευε η επίγνωσις της καταστάσεως! Επίστευε ο Ελλην ότι επολεμούσε γιά την Πατρίδα ενώ επολεμούσε στο ΛΑΘΟΣ στρατόπεδο, τον λάθος εχθρό!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΛΙΨΙΣ

--Ομως, ας αφήσωμε το παρελθόν! Μεγαλυτέρα είναι η θλίψις διά το σήμερα! Λέγουν ότι τους πολέμους κερδίζει η Ελληνική Ψυχή κι όχι η υλική υπεροπλία! Εχουν δίκιο!
--Υποστηρίζομε ότι σήμερον ΔΕΝ υπάρχουν οι προϋποθέσεις διά να διεξαγάγη η Ελλάς έναν πόλεμον και μάλιστα έναν πόλεμον οιουδήποτε είδους, όπως π.χ. να αποκρούση τους Αλλογενείς εισβολείς εποίκους Μωαμεθανούς που έρχονται με την  στολήν παραλλαγής του πρόσφυγα! ΔΕΝ βλέπει ο σημερινός Ελλην τον λόγον να πολεμήση δι' οιανδήποτε αξίαν! Διατί;; Διότι χάθηκε πλέον η Ελληνική Ψυχή !!
--Ελληνική Ψυχή σημαίνει ότι επάνω από το Εγώ μου, από την  ιδικήν μου ύπαρξιν τοποθετώ την "Συλλογικήν Οντότητα Ελληνική Πατρίδα"! Αυτό που λέμε εν άλλαις λέξεσιν "πολεμώ υπέρ Βωμών και Εστιών"!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΩΜΩΝ


--Σήμερον όμως έχει κρημνισθή ο Βωμός της Συλλογικής Οντότητος Ελληνική Πατρίδα! Οι λέξεις: Πατρίδα, Ράτσα, Εθνος, Κράτος, σήμερον στα δημόσια σχολεία μας αλλά και στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, όχι μόνον χλευάζονται και λοιδωρούνται αλλά θεωρούνται "εκφράσεις μίσους"! Το καλό και ωραίο διδάσκονται οι νέοι είναι να παραδοθής άνευ όρων σε όποιον βούλεται να σε κατακτήση, να σε εξανδραποδήση, να στρογγυλοκαθήση στην γη της Πατρίδος, στον Σομαλό, στον Νιγηριανό, στον Μωαμεθανό και στον Τούρκο ακόμη, γιατί όχι;; Εκνευρίζονται τα νέα παιδιά του σχολείου και σου απαντούν εξοργισμένα: «Ολοι οι άνθρωποι ίδιοι ήμαστε!»

Αλλά και μέσα στο σπίτι, στην οικογένεια, δούλεψε το φαρμάκι του Μεταπολεμικού κόσμου και απουσιάζει και από εκεί ο νοητός (αλλά και πραγματικός) "Βωμός των Προγόνων"! Οι φωτογραφίες των προγόνων των προγόνων, τα κατορθώματά τους, από το Αριστείον Ανδρείας που έλαβον στον πόλεμον έως το προϊόν του μόχθου τους, την μικρή περιουσία που μας άφησαν! Απουσιάζει η υπόσχεσις και ο όρκος: «Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες»!

Η ψυχή του στρατιώτου μάχεται γιά να μην πατήση ο εχθρός το έδαφος το Ιερόν της Πατρίδος, Ιερόν εξ ορισμού, καθώς λέγει ο Απολλώνιος Τυανεύς: Πατρίδα είναι εκεί όπου υπάρχουν οι θήκες ( = τάφοι) των Προγόνων. Οπως το λέγει ο εθνικός μας ποιητής, η Ελευθερία υπάρχει μόνον ως «Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά»! Σήμερα όμως όλες αυτές οι ιδέες χλευάζονται και λιθοβολούνται ως παλαιομοδίτικος εθνικισμός! Εν πάση περιπτώσει, επισήμως η Ευρωπαϊκή Ένωσις θεωρεί τα σύνορα ρευστά και ανύπαρκτα και την φύλαξί τους απαράδεκτη!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΣΤΙΩΝ

--Σήμερον, ούτως ή άλλως, εκτός από τους "Βωμούς" απουσιάζει και η "Εστία", τουτέστιν, ο οικείος, ο προσφιλής, αυτός που σε περιμένει να γυρίσης νικητής και υπέρ του οποίου μάχεσαι κι έχεις την φωτογραφία του στο πορτοφόλι σου! Ασφαλώς, η ψυχή του στρατιώτου μάχεται επίσης διά να προστατεύση τους προσφιλείς του! Να μην λησμονούμε ένα θεμελιώδες ψυχολογικόν στοιχείον του άρρενος: ο πολεμιστής αγωνίζεται κατά κύριον λόγον διά το καλώς έχειν της κοπέλας που τον περιμένει να γυρίση! Τώρα, ΔΕΝ υπάρχει εξ ορισμού "κοπέλα που σε περιμένει"! Επομένως, εκλείπουν και οι λόγοι γιά να πολεμήσης!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;

"Περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι να φθάσουν οι βάρβαροι!!

ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗΣ
======