Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Οκτωβρίου 2012

"Υπαρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες"! + Η ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

   ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΕΝΔΙΑ:   

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ?
ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΒΑΘΜΟ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΣΑΙ ΠΑΣΟΚ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΝΑ "ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΟ ΜΑΤΙ") ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ --ΜΙΚΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Μετά την απόπειρα δολοφονίας (21-12-1992) του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Παπαδημητρίου, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ! ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ (ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ! --ΕΙΧΕ ΙΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΤΟΝ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟ ΣΑΝ "ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΩΝ, ΜΕ ΑΝΕΣΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΙΡΩΝΕΥΕΤΟ!-- "ΚΑΤΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!")!
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ??? 
ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΧΙ,  ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η Ν.Δ. -- Η Ν.Δ. ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ! ΠΡΟΣΕΤΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΟΥΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ Η Ν.Δ. ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 17Ν! ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η Ν.Δ. ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΤΗΣ 17Ν ΟΤΙ ΟΥΤΟΣ ΗΤΟ ΕΠΙΜΕΜΠΤΟΣ*, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ -ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑ ΗΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!!!
ΕΜΕΙΣ, ΩΣ "ΜΙΑ ΖΩΗ" ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ --ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗ ΣΑΣ!
----------------------------------
* Αλήθεια, διατί ήτο στόχος ο κ. Παπαδημητρίου?

Κατά τα λεχθέντα εις την ΔΙΚΗΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ):
"Oι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν ο πρόεδρος ζήτησε από τον Kουφοντίνα να εξηγήσει τους λόγους που επελέγη ως στόχος της 17ο κ. Παπαδημητρίου. O «Λουκάς», επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο «γιατί» του βουλευτή αλλά και της έδρας του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδημητρίου επελέγη ως στόχος λόγω του ότι ήταν γραμματέας της Kοινοβουλευτικής Oμάδας που «αποφάσισε το ξεπούλημα της AΓET» και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Bουλής που χειριζόταν την υπόθεση. O Kουφοντίνας δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού επιτέθηκε και κατά του Kωνσταντίνου Mητσοτάκη. «H οργάνωση ήθελε να χτυπήσει τους θεσμούς. Tο 1992 έχουμε μία πρωτοφανή έξαρση νεοφιλελευθερισμού, με πατριάρχη της φαυλότητας τον Kωνσταντίνο Mητσοτάκη»."

ΤΙ ΕΛΕΧΘΗ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ?
Nωρίτερα, η αναγνώριση από τον μάρτυρα κ. Γιώργο Bουτζάλη των Bασίλη Tζωρτζάτου και Δημήτρη Kουφοντίνα, καθώς και η αναγνώριση μετ’ επιφυλάξεως του Σάββα Ξηρού ως δραστών στην επίθεση κατά του κ. Λευτέρη Παπαδημητρίου είχε προκαλέσει και πάλι αψιμαχίες. «Aναγνωρίζω κάποιους... Tον κ. Tζωρτζάτο, ήταν αυτός που πυροβολούσε από δεξιά, και τον κ. Kουφοντίνα, ο οποίος καθόταν στη θέση του οδηγού στο φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν. Eίμαι σίγουρος 100%». Ως το τρίτο άτομο στην επίθεση ο μάρτυρας κατέδειξε τον Σάββα Ξηρό. «Mε ένα ποσοστό 70–80% μπορώ να πω ότι ήταν αυτός, αλλά δεν είμαι σίγουρος». 
------------------------------
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ:

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος χαρακτήρισε τη 17 Νοέμβρη ως οργάνωση «τρόμου» και «θανάτου» και όχι «εκφοβισμού», εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι δράστες της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του ήθελαν να τον σκοτώσουν, σημειώνοντας ότι η επίθεση εναντίον του ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αποσκοπούσε όχι στον τραυματισμό του αλλά στον αργό και επώδυνο θάνατό του.
«Σώθηκα λόγω της έγκαιρης μεταφοράς μου στο νοσοκομείο και της αποτελεσματικής ιατρικής βοήθειας που μου παρασχέθηκε. Δέχθηκα πέντε πυροβολισμούς εξ επαφής. Αν ήθελαν να με εκφοβίσουν, θα πυροβολούσαν στον αέρα» ανέφερε.
Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα πόδια κατά την επίθεση της 17Ν, υποστήριξε ότι τα χαρακτηριστικά που είχε ο ένας από τους δύο δράστες που τον πυροβόλησαν μοιάζουν με αυτά του Βασίλη Τζωρτζάτου.
«Το έντονο βλέμμα του, μου θυμίζει το Βασίλη Τζωρτζάτο, αλλά, επειδή αντιλαμβάνομαι την έννοια της λέξης ''αναγνώριση'' δεν θα την χρησιμοποιήσω ελαφρά τη καρδία. Είναι πιο πιθανό να ήταν εκεί από το να μην ήταν» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στην επίθεση εναντίον του συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε άτομα και ζήτησε από το Δημήτρη Κουφοντίνα να του εξηγήσει για ποιο λόγο τον επέλεξαν ως στόχο. «Να ερωτηθεί αυτός που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και να απαντήσει σε τί έφταιξε ο Παπαδημητρίου» ανέφερε.


==============================================

Δένδιας: "Υπαρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες"
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν μέλη της ΕΛ.ΑΣ. που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, μετά τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Guardian και το BBC, για βασανισμό από αστυνομικούς μελών αντιρατσιστικής οργάνωσης, αλλά και για σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του τόνισε ότι η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά βία, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για έναν άγνωστο έως σήμερα εχθρό, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό [το είδος βίας]. Η αστυνομία δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Αλλά κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να το περιορίσουμε». Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε ότι κάποιοι αστυνομικοί μπορεί να διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή, ωστόσο επέμεινε ότι το Σώμα σε γενικές γραμμές αντιτάσσεται και τόνισε ότι η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται ως έγκλημα. Προσέθεσε, δε, ότι «βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η εφαρμογή του νόμου· αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης».
Πάντως, χθες ο κ. Δένδιας επέμεινε ότι δεν υπήρξαν βασανισμοί κρατουμένων στην ΓΑΔΑ, μετά τις συμπλοκές στον Αγιο Παντελεήμονα και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Guardian, κατηγορώντας την εφημερίδα για υποβολιμαίο δημοσίευμα. Επίσης, δεν αποδέχθηκε πρόσκληση του BBC να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες. Σύμφωνα με μήνυμα του δημοσιογράφου Paul Mason στο Twitter, «λοιπόν, κ. Δένδια, θα λατρέψετε την έρευνά μου στο Newsnight αύριο [σ.σ. Πέμπτη] βράδυ. Σας παρακαλώ απαντήστε στην πρόσκλησή μας για συνέντευξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου